Alingsås

Vi älskar verkligen Alingsås och vi vill att många skall besöka vår härliga stad. Dessutom vill vi gärna hjälpa dig som bor här att få en bra service i Alingsås. Genom att tipsa dig om bra hemsidor i vår fina stad kommer du enkelt kunna hitta städfirmor, hotell och restauranger, mäklare, se bioprogram och allt annat som göra att din vardag här blir enklare och att helgerna blir roligare.

För dig som inte redan bor i Alingsås kan vi berätta att vår stad ligger i Västergötland mellan de fina sjöarna Mjörn och Gerdsken. Genom staden rinner Säveån. Som kuriosa kan nämnas att Alingsås stora man är Jonas Alströmer som var den man som såg till att vi i Sverige blev så förtjusta i att äta potatis. Jonas står naturligtvis staty på Stora Torget i Alingsås.

Vi skriver och berättar för dig om vår vackra stad och kanske bestämmer du dig för att besöka Alingsås nästa gång du företar en semestertripp i Sverige och Västergötland. Här finns mycket att uppleva om man besöker Alingsås som turist. Alingsås är en vacker stad och i närheten finns intressanta utflyktsmål som till exempel Gräfsnäs Slottsruin och park och här ligger också Nolhaga Slott och park som är ett fint slott att besöka för hela familjen. Barnen kan få en härlig dag på Nolhaga för här finns fina lekparker och också en fin djurpark på mer än tio hektar.

För dig som redan bor i Alingsås

Du som redan bor i Alingsås har stor nytta av att kika in på denna sida om du vill ha tag på hantverkare och yrkesmän. Vi tipsar om var du får hjälp med det som underlättar vardagen. Det är bra att ha en samlad sida för det som du behöver i Alingsås och vi tipsar också om vad som är på gång i staden.