Behovet av nya speglar till hemmet

Speglar är en sådan del av inredningen som vi kanske inte lägger så stor vikt vid. Vi köper exempelvis en stor hallspegel och kanske en till sovrummet också. Oftast blir det lite tråkiga speglar som matchar färgen på möblerna i rummet. Du kan dock göra det lite roligare än så.

Olika sätt att använda speglar i inredning

Tänk på speglar som en inredningsdetalj. Du kan till exempel göra ett litet display på en byrå med fotografier, ljus och en snygg spegel bakom. Eller varför inte hänga upp flera olika speglar i olika storlekar tillsammans. På liknande sätt som vi ibland gör med tavlor.

Speglarnas ramar har också stor betydelse. Välj olika former, färger och material för mer variation. Tänk på inredningen i rummet och välj speglar som passar in men ändå står ut. Till exempel rottingspeglar i ett rum med en inredning i vitt och naturfärger. Det blir otroligt fräscht.

Speglar är också perfekta för att göra ett rum större. Även små speglar reflekterar olika delar av rummet och öppnar på så sätt upp ytan. Dessutom fångar speglar upp ljus och reflekterar även det i rummet vilket ger hög mysfaktor, speciellt i hösttider.

Shanie Barton