Cykla i Alingsås med hjälp av cykeldator

När du ska ta dig till och från jobbet så cyklar du säkert samma väg. Du gör det varje dag och antagligen bättre och snabbare än de flesta. Det är effektivt men såklart också tråkigt.

Alingsås är en fin stad och du bör fråga dig själv varför du inte ser dig omkring mer. Oavsett om du bott i Alingsås hela livet eller precis har flyttat dit så kan du behöva en cykeldator. En cykeldator möjliggör inte bara att du ser mer av staden utan den uppmuntrar även till att prova nya rutter regelbundet.

Låt mig förklara varför. En vettig cykeldator har förutom inbyggd GPS även förinstallerade rutter och utmaningar. Dessa är både anpassade för upptäcktsresande och för motion. Har du en smartphone så kan du även hantera meddelanden, samtal med mera i din cykeldator.

Marknadens bästa är Garmin och på senaste tiden har de dessutom gått ner i pris.

Våga, upptäck, träna

Allt detta och fler funktioner inger ju en trygghet och ett engagemang. Var inte rädd för att köra vilse eller bli för trött. Våga ta olika vägar hem från jobbet och varför inte delta i lokala cyklistevenemang. På helgerna kan du följa cykeldatorns rekommenderade konditionsrutter och gå genom dina hälsoframsteg under veckan.

Shanie Barton