Starta en webbshop

E-handel är något som bara verkar vilja fortsätta gå framåt och uppåt. Sedan början av 2000-talet har det varje år skett ökningar och fler och fler vill ha sin del av kakan. 

e-handelsknapp

Hur gör man då för att starta upp sin webbshop? För det första så behöver man självklart en inriktning, en idé. Man behöver helt enkelt veta vad man vill sälja och till vem. Känn dig även säker på vad det är som gör dig och ditt företag unikt. Tävlar du med pris eller är det något annat?

Gå igenom vilka möjliga leverantörer du skulle kunna samarbeta med samt hör vad deras produkter skulle kosta i inköp. Gör beräkningar på dina priser, kostnader och möjliga intäkter så att du känner dig så säker du kan på vad du ger dig in i.  Kort och gott handlar det egentligen om att göra en klassisk affärsplan.

När det väl är klart är det dags att börja välja teknisk lösning. Alternativen är många och det kan vara svårt att veta vad som skiljer alla åt. Vissa företag erbjuder helt egna lösningar medan andra fokuserar på att serva och leverera lösningar baserade på öppen mjukvara. Ett företag som satsat på bredd och kan göra båda är sitedirect. Sitedirect leverar dels sin egna e-handelsplattform med samma namn samt en av de största e-handelslösningarna i världen, Magento. Tack vare det kan du få råd om vad som skulle passa bäst för just dig.

När du väl är uppe och kör så gäller det att göra upplevelsen så bekväm och bra för kunden som möjligt, samt att de hittar till dig i första början. För det första så är det viktigt att erbjuda olika typer av betallösningar. Vissa kunder accepterar inte den ena eller den andra och om du inte accepterar betallösningen de vill ha kan du förlora en kund.

Sist men inte minste så måste du se över marknadsföringen. Oavsett om det är via annonser i gammelmedia eller via SEO så måste kunderna hitta dig för att de skall kunna vilja köpa av dig.

admin