Träningstips

Motion och träning är något som man bör syssla med, i alla fall i någon utsträckning, dels för att det har en massa positiva effekter på kroppen, dels för att det faktiskt är ganska roligt. Av den anledningen kommer här några träningstips som förhoppningsvis kan göra träningen lite enklare och också lite roligare.

5:2-metoden

Nej, det handlar inte om den populära dieten, utan istället om ett bra träningsmål, nämligen att springa 5 km två gånger i veckan, något alla kan klara av. Fördelen med att springa 5 km är att det inte tar så lång tid, max en halvtimme, samtidigt som det heller inte är så jobbigt. Dessutom ger det en bra och märkbar träningseffekt.

Ett bra tips är att också lägga in någon form av styrketräning en gång i veckan. Ett väl utformat program hemma på golvet på 20-30 minuter räcker gott och väl.

Träna tillsammans

Har man svårt att få träningen att bli av är ett bra tips att träna ihop med andra eftersom det då både är större chans att träningen blir av samtidigt som det också är roligare. Bra exempel på träningsformer som är bra att göra tillsammans är exempelvis tennis, badminton, innebandy eller fotboll.

admin